Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Salate
Salata s cous-cousom, tunom, paprikom, mahunama i krastavcem
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
25 min
Vodu ulijte u veću tavu, posolite, stavite na vatru i pustite da zakuha.
Uspite cous-cous, lagano promiješajte, poklopite, maknite s vatre i ostavite da odstoji 5 minuta.
Cous-cous prebacite u veću zdjelu, prelijte sa 2 žlice maslinova ulja i lagano promiješajte vilicom kako bi se zrna odvojila i ravnomjerno prekrila uljem. Pustite da se ohladi do sobne temperature.
Na preostalo zagrijano maslinovo ulje stavite na komade narezanu papriku, zamrznute mahune i pržite ih 6 - 7 minuta ili dok paprika i mahune malo ne omekšaju. Dodajte protisnuti češnjak i sitno narezane šampinjone (možete ih usitniti i u električnoj sjeckalici), ocijeđenu tunu, posolite, popaprite i pržite još nekoliko minuta. Kad povrće omekša, maknite ga s vatre pa umiješajte u ohlađeni cous-cous. Dodajte krastavac narezan na deblje ploške, promiješajte i poslužite.
Sastojci
Za
4
osobe
200 g cous-cousa
50 g šampinjona
80 g komadića tune iz limenke
100 g crvene paprike
100 g zelene paprika
1 manji svježi krastavac
150 g zamrznutih mahuna
5 žlica maslinova ulja
2 češnja češnjaka
sol i papar
Vino Chianti Le Chiantigiane
0,75L
Temp. serviranja:
16-18ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio paprika crvena Natur*pur
Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L
Mahune DESPAR, 400g
Tuna u maslinovom ulju SPAR, 3x80g
Bio cous-cous Natur*pur, 500g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji