Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Saltinbocca alla romana

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. File očistiti od žilica i masnoće te narezati na tanke odreske. Lagano posoliti te položiti list svježe kadulje i tanku fetu pršuta. Sa batom za meso potući šniclu na strani pršuta kako bi se priljepila za meso.
  2. Na tavi zagrijati maslinovo ulje i naglo prepeći sa oba dvije strane. Podliti bijelim vinom te reducirati do pola. Dodati ploške maslaca da se umak iskremira laganom vrtnjom tavice. Krumpir oguliti i skuhati u posoljenoj vodi.
  3. Skuhanog procjediti i dodati maslac te ga dobro razraditi bez grudica. Podliti mlijekom i dodatno promješati. Servirati uz saltimboccu. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g telećeg filea
  • 400 g pršuta
  • 250 g maslaca
  • 1,5 dcl bijelog vina
  • Svježa kadulja
  • 0,5 dcl maslinovog ulja
  • 1 kg krumpira
  • 0,5 dcl mlijeka

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio kadulja Vrtovi Hrvatske

SPAR PREMIUM dalmatinski pršut VP

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Teleći but

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...