Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Šareni burritos

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Kvinoju stavite u kipuću vodu, kuhajte oko 15 minuta pa je ocijedite i ostavite sa strane. 
  2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i na srednje jakoj vatri ga pržite dok se ne zastakli. Dodajte na kockice narezanu papriku, protisnuti češnjak, sitno nasjeckani čili i kratko pržite. 
  3. Dodajte sitnije narezani špinat pa kad povene, dodajte ocijeđeni grah i slanutak iz limenke, kuhanu kvinoju i lagano miješajte dok se svi sastojci dobro ne zagriju. 
  4. Uklonite s vatre, nakapajte sokom limete, pospite narezanim peršinom i promiješajte. 
  5. Tortilje kratko zagrijte u suhoj i dobro zagrijanoj tavi pa ih premažite krem-sirom. Pripremljeni nadjev rasporedite po tortiljama, čvrsto ih zamotajte poput palačinki i poslužite.

Savjet: Ovako pripremljene burritose možete zamotati u masni papir i držati u hladnjaku, a prije posluživanja zagrijati ih u mikrovalnoj pećnici.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 6 pšeničnih tortilja
  • 150 g krem-sira
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 čili papričice
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice soka limete
  • 50 g luka
  • 40 g kvinoje
  • 100 g svježe crvene paprike
  • 400 g crnog ili crvenoga graha iz limenke
  • 150 g kukuruza šećerca iz limenke
  • 100 g mladog špinata
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol i papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Limeta

Peršin

Pšenične tortille SPAR, 320g

Salata baby špinat SPAR, 100g

Žuti luk rukavac Vrtovi Hrvatske

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...