Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Šiš ćevap od mesa i povrća s pestom

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Za pesto nasjeckajte listiće peršina, rikole i bosiljka, stavite u mužar s malo soli, usitnite.
  2. Dodajte nagnječen češnjak, pinjole, sitno ribani sir i malo ulja.
  3. Preostalo maslinovo ulje dodajte u tankom mlazu da dobijete glatki umak.
  4. Ako nemate mužar, miksajte štapnim mikserom.
  5. Meso, tikvicu i patlidžan narežite na kocke veličine 3 x 3 cm.
  6. Na drvene štapiće za ražnjiće stavite kocku mesa, zatim tikvicu, patlidžan, mini rajčicu, ponovno tikvicu i patlidžan, završite mesom.
  7. Ražnjiće ispecite na gril tavi sa svih strana, posolite na kraju pečenja, pokapajte pestom i poslužite.

Sastojci

Za 2 osobe
  • 300 g govedine (maturirani ramstek ili biftek)
  • 150 g tikvica
  • 150 g patlidžana
  • 100 g mini rajčica
  • sol

Pesto:

  • 40 g peršina, rikole, bosiljka
  • 1 režanj češnjaka
  • 20 g pinjola ili badema
  • 30 g sitno ribanog Grana Padana
  • 60 – 80 ml maslinovog ulja
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Badem SPAR, jezgra, 200g

Cherry rajčica

Patlidžan

Peršin

Sir Grana Padano DESPAR, trokut

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...