Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Video recept
Slatko kisela svinjetina
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
30 min
Prvo pripremite marinadu za meso na način da u većoj staklenoj zdjeli pomiješate 1 žlicu kukuruznog brašna i žlicu rižina vina pa mješate dok ne dobijete pastu. Nakon toga dodajte 1 žlicu sojina umaka, sezamovo ulje, žumanjak jednog jaja i sol. Sve dobro promiješajte pa dodajte svinjetinu očišćenu od žilica i narezanu na kocke cca 2.5 cm. Pokrijte alu folijom pa ostavite u hladnjak da se meso marinira par sati.
Dok se meso marinira vi pripremite sastojke za slatko kiseli umak. Operite pa narežite crvenu papriku na kockice. Očistite mrkvu pa je narežite dijagonalno na kolutove. Mladi luk narežite na 3-4 cm. Zagrijte dublju tavu pa stavite sve mokre sastojke u tavu dok umak ne zakipi. Nakon toga dodajte mrkvu i crvenu papriku pa smanjite temperaturu i pirjajte nekoliko minuta dok mrkva i paprika ne omekšaju. Dodajte narezani ananas iz konzerve pa sve pirjajte još 5 minuta. Dodajte mladi luk i sojin umak pa stavite sve sa strane dok ne pripremite meso.
Izvadite meso iz hladnjaka pa mu dodajte 2 žlice kukuruznog i 2 žlice običnog brašna. Sve lagano promiješajte. Zagrijte dovoljnu količinu ulja za prženje mesa u woku ili dubljoj tavi. Pazite da vam ulje bude jako zagrijano kako bi se meso što kraće pržilo. Dodajte u ulje postepeno manje količine mesa koje ćete nakon prženja odložiti na kuhinjski papir da upije višak masnoće. Nakon što ste prepržili sve meso, stavite ga u pripremljeni slatko kiseli umak. Ovo slasno orjentalno jelo poslužite s kuhanom rižom.
Sastojci
Za
4
osobe
500g svinjskog filea
4 žlice kukuruznog brašna
4 žlice običnog brašna
1 žlica rižinog vina
3 žlice blagog sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 jaje
2 crvene svježe paprike
1 srednja mrkva
150g ananasa iz konzerve
2 mlada luka
biljno ulje za prženje
sol i svježe mljeveni papar
ZA SLATKO KISELI UMAK
200ml aceta balsamica
100ml rižina vina
4 žlice pirea od rajčice
2 žlice sitnog šećera
1.5 cm naribanog očišćenog korjena svježeg đumbira
3 protisnuta režnja češnjaka
Vino Traminac
Iločki podrumi
0,75L
Temp. serviranja:
9-11ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Aceto balsamico DESPAR
Bio paprika crvena Natur*pur
Jaja SPAR, 6 komada
Kukuruzni griz S-BUDGET, 1kg
SPAR PREMIUM Riža Basmati, 250g
Svinjski file
Šećer od šećerne trske, kristali Natur*pur, 500g
DESPAR PREMIUM Umak od rajčica
Kompot od ananasa DESPAR
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji