Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Slatko kisela svinjetina

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Prvo pripremite marinadu za meso na način da u većoj staklenoj zdjeli pomiješate 1 žlicu kukuruznog brašna i žlicu rižina vina pa mješate dok ne dobijete pastu. Nakon toga dodajte 1 žlicu sojina umaka, sezamovo ulje, žumanjak jednog jaja i sol. Sve dobro promiješajte pa dodajte svinjetinu očišćenu od žilica i narezanu na kocke cca 2.5 cm. Pokrijte alu folijom pa ostavite u hladnjak da se meso marinira par sati.   
  2. Dok se meso marinira vi pripremite sastojke za slatko kiseli umak. Operite pa narežite crvenu papriku na kockice. Očistite mrkvu pa je narežite dijagonalno na kolutove. Mladi luk narežite na 3-4 cm. Zagrijte dublju tavu pa stavite sve mokre sastojke u tavu dok umak ne zakipi. Nakon toga dodajte mrkvu i crvenu papriku pa smanjite temperaturu i pirjajte nekoliko minuta dok mrkva i paprika ne omekšaju. Dodajte narezani ananas iz konzerve pa sve pirjajte još 5 minuta. Dodajte mladi luk i sojin umak pa stavite sve sa strane dok ne pripremite meso.        
  3. Izvadite meso iz hladnjaka pa mu dodajte 2 žlice kukuruznog i 2 žlice običnog brašna. Sve lagano promiješajte. Zagrijte dovoljnu količinu ulja za prženje mesa u woku ili dubljoj tavi. Pazite da vam ulje bude jako zagrijano kako bi se meso što kraće pržilo. Dodajte u ulje postepeno manje količine mesa koje ćete nakon prženja odložiti na kuhinjski papir da upije višak masnoće. Nakon što ste prepržili sve meso, stavite ga u pripremljeni slatko kiseli umak. Ovo slasno orjentalno jelo poslužite s kuhanom rižom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500g svinjskog filea
  • 4 žlice kukuruznog brašna
  • 4 žlice običnog brašna
  • 1 žlica rižinog vina
  • 3 žlice blagog sojina umaka
  • 2 žličice sezamova ulja
  • 1 jaje
  • 2 crvene svježe paprike
  • 1 srednja mrkva
  • 150g ananasa iz konzerve
  • 2 mlada luka
  • biljno ulje za prženje
  • sol i svježe mljeveni papar

ZA SLATKO KISELI UMAK

  • 200ml aceta balsamica
  • 100ml rižina vina
  • 4 žlice pirea od rajčice
  • 2 žlice sitnog šećera
  • 1.5 cm naribanog očišćenog korjena svježeg đumbira
  • 3 protisnuta režnja češnjaka

Vino Traminac

Iločki podrumi
0,75L

Temp. serviranja:
9-11ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Aceto balsamico DESPAR

Bio paprika crvena Natur*pur

Jaja SPAR, 6 komada

Kukuruzni griz S-BUDGET, 1kg

SPAR PREMIUM Riža Basmati, 250g

Svinjski file

Šećer od šećerne trske, kristali Natur*pur, 500g

DESPAR PREMIUM Umak od rajčica

Kompot od ananasa DESPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...