Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Složenac od kobasica, tikve i jabuka

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Maslacem namažite posudu za pečenje. Tikvu ogulite, uklonite sjemenke i narežite na kocke. 
  2. Narežite jabuku na kriške podjednake veličine kao komadiće tikve. Rasporedite tikvu i jabuke po posudi i dodajte kobasicu narezanu na manje komade. 
  3. Pomiješajte jaja, obje vrste vrhnja, dodajte naribanu gaudu, blago posolite i time prelijte kobasicu, tikve i jabuke. 
  4. Dodajte ploške slanine i pecite na 180 °C oko 30 minuta. 
  5. Po želji začinite svježe mljevenim paprom i poslužite. 

Savjet: Jabuke prelijte limunovim sokom pa neće promijeniti boju i bit će dobar kontrast slatkoći tikve.​

Sastojci

Za 6 osoba
  • 300 g kobasica
  • 200 g jabuka Granny Smith
  • 500 g tikve
  • 100 g slanine
  • 5 jaja
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • 150 g gaude
  • 40 g maslaca za mazanje posude
  • sol
  • • papar po želji

Vino Kutjevačka Graševina

Vinarija Kutjevo
0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Domaća dimljena kobasica za kuhanje S-BUDGET, 300g

Jabuka Grenny Smith

Kiselo vrhnje SPAR, kantica

Sir gouda S-BUDGET

Tikva butternut

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...