Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Video recept
Složenac s keljom
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
70 min
Operite glavicu kelja, razdvojite listove i odrežite žile na listovima. Zdjelu hladne vode stavite u zamrzivač na 10 minuta da se dobro ohladi. U većoj posudi zakuhajte vodu, posolite. U kipućoj vodi kratko prokuhajte listove kelja, odmah ih izvadite u ledenu vodu (bilo bi dobro da ne stavite sve listove kelja odjednom). Kada se ohlade prebacite ih u cjedilo da se ocijede.
Skuhajte rižu. Mladi luk narežite na ploške pa ga kratko propirjajte na maslinovom ulju. Dodajte meso, posolite, popaprite, podlijte vinom te pirjajte 20tak minuta. Žlicu koncentrata od rajčice razmutite u malo hladne vode i dodajte u meso.
Ugrijte pećnicu na 180°C. U zdjeli istucite 4 jaja i 4 dl vrhnja. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem i pospite krušnim mrvicama. Slažite red listova kelja, red kuhane riže, red mesa, red usitnjene fete i ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Složenac prelijte smjesom jaja i vrhnja i pecite 30-40 minuta.
Sastojci
Za
4
osobe
200g riže (miješane, divlje)
1 glavica kelja
4 mlada luka
500g mljevene junetine
krušne mrvice
4dl vrhnja
3-4 jaja
1 žlica koncentrata od rajčice
maslinovo ulje
200g fete
100ml bijelog vina
sol
papar
Vino Laguna Merlot
0,75L
Temp. serviranja:
16-18ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Jaja SPAR, 10kom
Kelj
Krušne mrvice S-BUDGET, 450g
Mljevena junetina
Sir feta DESPAR, 250g
SPAR PREMIUM DIvlja riža, 250g
Svježi posni sir S-BUDGET, 500g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji