Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Složenac s kobasicom i sirom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Maslacem premažite posudu za pečenje. Kruh narežite na kocke i stavite u posudu. Kobasicu izvadite iz crijeva i dodajte na kruh. Jaja razmutite s mlijekom i vrhnjem, dodajte naribanu gaudu i posolite. 
  2. Time prelijte kruh i kobasice. Pecite na 180 °C 20 minuta. Poslužite vruće, začinite svježe mljevenim paprom i pospite grubo narezanim peršinom.

Savjet: U slučaju da nemate svježu kobasicu, upotrijebite dimljenu ili kranjsku kobasicu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g kruha od prethodnog dana
  • 200 g svježih kobasica
  • 150 g sira gauda
  • 5 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • sol, papar
  • 40 g maslaca za mazanje posude
  • 3 – 4 grančice peršina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bijeli kruh S-BUDGET, štruca, 500g

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Kiselo vrhnje SPAR, 180g

Peršin

Sir Gouda SPAR, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...