Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Sočan pečeni srneći but

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

150 min
  1. U veću posudu ulijte oko 2 l vode. Dodajte papar u zrnu, krupno naribanu mrkvu i peršin, klinčiće, 2 žličice soli, borovicu i šećer. Kuhajte 15 – 20 minuta, dolijte ocat i kuhajte još 1 minutu. Ostavite rasol da se ohladi do sobne temperature. 
  2. Srneći but operite pa ga stavite u rasol, posudu hermetički zatvorite i ostavite na hladnome mjestu 4 – 5 dana. Meso povremeno okrećite. Srneći but izvadite iz rasola, malo ga posolite, premažite svinjskom mašću i stavite u dublji lim za pečenje. 
  3. Rasol procijedite pa tekućinu zadržite, a ostatak bacite. Pecite na 160 °C otprilike 1 sat. 
  4. Dodajte naranču narezanu na ploške, očišćene ljutike, mrkvu narezanu na kockice i pecite još 1 sat. Tijekom pečenja meso podlijevajte rasolom dok ne omekša.

Savjet: Na iste načine pripremite i druge vrste divljači, a kao prilog poslužite njoke ili knedle od kruha.​

Sastojci

Za 6 osoba
  • 2 kg srnećeg buta
  • 1 naranča
  • 200 g mrkve
  • 5 – 6 ljutika
  • 2 žlice svinjske masti
  • Za rasol:
  • 500 ml vinskog octa
  • 200 g mrkve
  • 150 g peršinova korijena
  • 4 žlice šećera
  • 8 – 10 klinčića
  • 1 žlica borovice
  • 1 žlica papra u zrnu
  • sol

Vino Casillero Cabernet Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio korijen peršina Natur*Pur

Bio naranča Natur*pur

Domaća svinjska mast S-BUDGET

Mrkva Vrtovi Hrvatske, 500g

Vinski ocat S-BUDGET

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...