Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Sočna rebra s grila
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
30 min
U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Zajedno pomiješajte smeđi šećer, crvenu papriku, češnjak u prahu i papar. Pola količine začina dobro utrljajte sa svih strana na rebra na foliji. Foliju zatvorite prvo po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite. Kroz otvoreni dio ulijte 75 ml vode, pa i taj kraj folije dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina mogla unutra cirkulirati.
Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
Dok se meso marinira, pripremite umak. Sitno nasjeckani luk i pancetu pržite u tavi na ulju do zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak, smeđi šećer i zalijte pivom. Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i tabasco te još kratko kuhajte.
Pripremljene pakete s mesom pecite na grilu 45 - 60 minuta na srednjoj vatri. Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na gril i pecite na slabijoj vatri 10 - 15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.
Meso poslužite s preostalim umakom, a možete ga posuti i svježim nasjeckanim začinima.
Sastojci
Za
4
osobe
1,4 kg svinjskih rebara (već narezanih)
Za marinadu:
1 žlica smeđeg šećera
3 žličice mljevene crvene paprike
2 žličice češnjaka u prahu
1 žličica mljevenog crnog papra
150 ml vode
Za umak:
80 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g pancete
1 žličica smeđeg šećera
300 ml svijetlog piva
1 žličica tabasca
200 ml pasirane rajčice
Vino Orahovica Frankovka
0,75L
Temp. serviranja:
16-18ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Crvena paprika SPAR, 100g
Panceta SPAR, 400g
Pasirana rajčica DESPAR, 500g
Šećer smeđi S-BUDGET, 1kg
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji