Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Sočno i hrskavo carsko meso s prilogom od jabuka

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Carsko meso lagano posolite, popaprite, dobro natrljajte i premažite uljem. Premjestite ga u namašćen lim za pečenje, dodajte listiće kadulje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30 minuta.
  2. Nakon toga foliju maknite, meso podlijte i nastavite ga peći. Tijekom pečenja meso podlijevajte umakom od pečenja. Pecite dok meso ne dobije lijepu hrskavu kožicu.
  3. Jabuke ogulite, očistite, narežite na manje komade i nakapajte limunovim sokom. 
  4. U tavicu na rastopljeni maslac stavite jabuke, pospite ih šećerom i prstohvatom soli pa ih na laganoj vatri pirjajte dok ne omekšaju. Pospite ih cimetom, prelijte konjakom i još pirjajte 2 minute. 
  5. Pečeno meso poslužite s pireom i prilogom od jabuka.

Savjet: Umjesto jabuka na isti način možete pripremiti kruške.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg carskog mesa
  • 50 ml ulja 
  • 100 ml suhog bijelog vina
  • nekoliko listića kadulje
  • sol
  • papar

Za prilog od jabuka:

  • 2 jabuke (oko 500 g)
  • 1 žlica limunovog soka
  • 50 g maslaca
  • 50 ml konjaka
  • 1/4 žličice mljevenog cimeta
  • 1 žlica šećera
  • • sol

Vino Erdutski Rajnski Rizling


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio kadulja Vrtovi Hrvatske

Carsko meso

Jabuka Grenny Smith

SPAR PREMIUM Maslac, 82% m.m., 250g

Začin cimet SPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...