Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Špageti s lignjama na crno

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Lignje očistite (ako imaju crnilo, sačuvajte ga) i narežite. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi.
  2. Na zagrijano ulje u široj tavi stavite sitno nasjeckan luk i popržite do zlatne boje. Dodajte nasjeckani češnjak i lignje, podlijte vinom, umiješajte sjeckanu rajčicu i pirjajte na laganoj vatri oko 20 min. Po potrebi dodajte vode, posolite, pospite paprom i nasjeckanim peršinom.
  3. Kad lignje omekšaju, umiješajte crnilo, još kratko pirjajte pa umiješajte kuhane i ocijeđene špagete. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g špageta
  • 600 g lignji
  • 150 g luka
  • 60 ml maslinova ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 200 g sjeckane rajčice
  • 100 ml crnog vina
  • sol, papar
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 vrećica crnila

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio rajčica grapolo Natur*pur

Bio tjestenina spaghetti Natur*pur, 500g

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Lignjun S-BUDGET, 500g

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...