Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Sporo kuhana govedina s knedlama

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

150 min
  1. Nasjeckajte luk na kockice i dodajte u zagrijanu tavu s maslinovim uljem. Pržite dok ne dobije „staklasti“ izgled, zatim dodajte mrkvu narezanu na kolutiće debljine 0,5 cm. Pospite šećerom i pržite još 5 minuta.
  2. Meso narežite na kockice, 2 x 2 cm, posolite, popaprite pa komadiće mesa uvaljajte u brašno.
  3. U većem loncu zagrijte ulje i pržite meso 3 - 5 minuta, kad dobije tamnu boju, izvadite ga iz lonca.
  4. U isti lonac dodajte maslac i brašno (2 - 3 žlice). Kad brašno požuti, polako dodajte pivo i sve zajedno dobro promiješajte. Dodajte goveđu kocku koju ste prethodno otopili u 300 ml vruće vode.
  5. Vratite meso u lonac i dodajte povrće. Ubacite lovorov list, peršin i nasjeckanu majčinu dušicu. Ostavite da kuha 2 sata i povremeno promiješajte. Meso se treba raspadati kad ga dotaknete kuhačom.
  6. Prije posluživanja pustite da odstoji oko sat vremena kako bi imalo bogatiji okus.

Postupak za knedle:

  1. Usitnite kruh na manje komade, stavite ih u dublju zdjelu i prelijte toplim mlijekom. Ostavite da odstoji 10 - 15 minuta.
  2. U tavi na malo ulja popržite sitno nasjeckani luk i dodajte kruh i mlijeko. Promiješajte.
  3. Maknite s vatre i dodajte jaja, peršin, sol, papar i muškatni oraščić. Dodajte griz i sve dobro promiješajte. Smjesa treba biti gusta. Prema potrebi, dodajte malo brašna.
  4. Rukama oblikujte loptice i kuhajte ih u kipućoj vodi. Kad isplivaju na površinu, kuhajte ih još 2 - 3 minute pa ih izvadite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 700 g goveđeg buta ili lopatice
  • 1 veliki luk
  • 2 velike mrkve
  • 0,5 l tamnog piva
  • 1 stabljika celera
  • 1 žlica majčine dušice
  • 3 lista lovora
  • 1 dl suncokretova ulja
  • 30 g maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 2 žlice svježeg peršina (može i sušeni)
  • 1 goveđa kocka za juhu
  • sol i papar
  • oštro brašno
  • stabljika celera

Za knedle:

  • 4 - 5 kriški starog bijelog kruha
  • pola glavice luka
  • 2 jaja
  • 3 žlice griza
  • 300 ml mlijeka
  • 3 žlice oštrog brašna
  • muškatni oraščić
  • 3 žličice svježe kosanog peršina
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Vino Casillero Cabernet Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio mrkva Natur*pur

Celer

Jaja SPAR, 10kom

Kukuruzni griz S-BUDGET, 1kg

Bijeli kruh S-BUDGET, štruca, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...