Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Sporo kuhana janjetina s povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

180 min
  1. Janjetinu narežite na komade, posolite, popaprite, pospite mljevenom paprikom, dodajte senf i 2 žlice maslinovog ulja pa rukama sve umasirajte tako da se meso obloži svim sastojcima.
  2. Ostavite tako 30 minuta. U veliku zagrijanu posudu od lijevanog željeza ili sličnu posudu debelog dna ulijte 4 žlice maslinovog ulja pa na vruće ulje dodajte pripremljeno meso.
  3. Pržite ga na jakoj vatri dok sa svih strana ne dobije lijepu boju. Dodajte vino i pažljivo miješajte tako da kuhačom postružete sve što se eventualno zalijepilo za dno posude. Kada vino ispari, dodajte malo temeljca, poklopite i smanjite vatru.
  4. Na jako laganoj vatri kuhajte oko sat i pol, uz povremeno dodavanje temeljca.
  5. Očistite povrće i narežite ga na veće komade, dodajte mesu i nastavite poklopljeno kuhati na laganoj vatri još barem sat vremena. Otklopite, malo pojačajte vatru i ostavite tako još 15 minuta.
  6. Po potrebi jelo još začinite i prije posluživanja pospite peršinovim listom.

Savjet: Janjetinu možete sporo peći i u pećnici tako da prvih 20 minuta pečete na jakoj vatri, zatim poklopljeno nastavite dugo peći na niskoj temperaturi (od oko 160 °C) i na kraju zadnjih 15-ak minuta pojačajte i zapecite na 200 °C.​

Sastojci

Za 6 osoba
  • 2 kg janjetine od plećke
  • 2 poriluka
  • 1 kg krumpira
  • 500 g mrkve
  • 500 g celera
  • 2 svježe paprike
  • 150 ml bijelog vina
  • 300 ml mesnog temeljca
  • 1,5 žličica soli
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica senfa
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 100 ml maslinovog ulja

Vino Zlatan Babić


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio poriluk Natur*pur

Celer

Janjetina

Krumpir Natu*pur

Senf Estragon SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...