Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Švedske mesne okruglice
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
55 min
Luk pržite 2 - 3 minute na jednoj žlici maslinova ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad luk postane staklast, maknite ga s vatre i ostavite da se malo ohladi.
Mljeveno meso, krušne mrvice, žumanjke, piment, muškatni oraščić, sol, papar i prženi luk miješajte kuhačom ili mokrim rukama dok se svi sastojci ne sjedine. Žlicom za sladoled, kao mjerom za veličinu okruglice, zagrabite smjesu i dlanovima oblikujte okruglice. Od ove količine smjese dobiju se 24 mesne okruglice.
Po 6 - 8 mesnih okruglica pržite na preostalom maslinovu ulju 4 - 5 minuta ili dok sa svih strana ne budu zlatnosmeđe boje. Šupljikavom žlicom izvadite ih na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Za umak pržite brašno na maslacu, uz stalno miješanje, oko jednu minutu ili dok samo malo ne porumeni. Postupno dodajte goveđi bujon, stalno miješajući pjenjačom, 1 - 2 minute, sve dok umak ne postane malo gušći. Umiješajte kiselo vrhnje, posolite i popaprite.
Ubacite mesne okruglice u umak i kuhajte 8 - 10 minuta, uz povremeno miješanje. Ako je umak previše gust, razrijedite ga vodom do željene gustoće. Poslužite odmah, posuto peršinom, uz prilog od kuhane svježe tjestenine.
Poslao čitatelj:
Laka kuharica
Provjerio
Sastojci
Za
6
osoba
2 žlice maslinova ulja, 1+1
1 glavica luka, usitnjena
450 g mljevene junetine
450 g mljevene svinjetine
½ šalice domaćih krušnih mrvica
2 žumanjka
¼ čajne žlice mljevenog pimenta
¼ čajne žlice muškatnog oraščića, naribanog
1 čajna žlica morske soli
1 čajna žlica crnog papra
Za umak:
60 g maslaca
⅓ šalice brašna
950 ml goveđeg bujona od 1 kocke
200 ml kiselog vrhnja
½ čajne žlice morske soli
½ čajne žlice crnog papra
2 žlice listića peršina, nasjeckanih
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio jaja Natur*pur, 6 komada
Kocka za juhu S-BUDGET, goveđa
Krušne mrvice DESPAR, 400g
Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml
Žuti luk Natur*pur
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji