Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svinjska rebra iz pećnice s umakom od meda

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

150 min
  1. Rebra posolite, natrljajte origanom, stavite meso u posudu i dodajte papar u zrnu, lovor, timijan, soja umak i vinski ocat. Meso utrljajte u marinadu i ostavite u hladnjaku preko noći.
  2. Meso izvadite iz marinade, posušite i ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi, zatim stavite u lim za pečenje, dodajte ulje i prekrijte aluminijskom folijom. Stavite u pećnicu i pecite 2 sata na 150 °C. Izvadite iz pećnice i uklonite foliju. U zdjelici pomiješajte BBQ umak, češnjak u granulama i med pa time premažite rebra, vratite ih u pećnicu i pecite još 10 – 15 minuta na 200 °C.

Savjet: Nakon pečenja meso ostavite da malo odleži i odmori prije rezanja i posluživanja.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 kg svinjskih rebara
  • 1 – 2 žličice soli
  • ½ žličice papra u zrnu
  • ½ žličice sušenog origana
  • 2 grančice timijana
  • 2 lovorova lista
  • 2 žlice soja umaka
  • 50 ml vinskog octa
  • 2 žlice BBQ umaka ili kečapa
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 2 žlice meda
  • 3 žlice ulja

Vino Kutjevačka Graševina

Vinarija Kutjevo
0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Cvjetni med DESPAR

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Začin origano SPAR, 17g

Začin šareni papar SPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...