Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svinjski vrat u crvenom pivu s lukom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

105 min
  1. Očistite crveni luk i narežite ga na tanke listiće. Vratinu dobro posolite i blago popaprite. Uzmite duboku posudu i u njoj zagrijte mješavinu maslaca i maslinova ulja. Prepecite komad svinjskog vrata sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte narezani luk i lagano ga prepecite skupa sa vratinom. Nakon što je luk uvenuo dodajte crveno pivo i pustite da lagano zakipi. Dosolite i popaprite po želji.
  2. Smanjite vatru i kuhajte svinjski vrat u pivu 80 minuta uz povremeno doljevanje vode ili temeljca. Meso morate okretati cijelo vrijeme kako bi se ravnomjerno ispeklo i proželo s umakom.
  3. Kad je meso gotovo izvadite ga iz posude i omotajte aluminijskom folijom u dva sloja kako bi ostalo toplo i sočno do posluživanja.
  4. Dobiveni umak procijedite kako biste odvojili božanske sokove od luka. Ulijte sok od pečenja u posudu, dodajte maslac i lagano ga mješajte dok se maslac ne otopi. Nakon toga dodajte konjak i vrhnje. Sve lagano promiješajte i reducirajte dok ne dobijete gusti umak. Po potrebi dodajte i žličicu brašna ako volite malo gušći umak.
  5. Odležano meso možete narezati i preliti ga umakom od pečenja. Uz meso poslužite pečeni mladi krumpir, mrkvu i na komade narezani luk koje ste prethodno ispekli u pećnici sa par kapi maslinova ulja.

Sastojci

Za 12 osoba
  • 600 g svinjskog vrata
    (u komadu)
  • 650 g crvenog luka
  • 0,5 lit. crvenog piva
  • 50 g maslaca
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • 0.5 dl kvalitetnog konjaka
  • 1 žličica brašna
  • 250g mrkve
  • 400g mladog krumpira
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Vino Chianti Le Chiantigiane


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Maslac Natur*pur, 250g

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Svinjski vrat

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...