Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Video recept
Tacosi s mljevenim mesom
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
40 min
Očistite i sitno nasjeckajte crveni luk. Očistite češnjak pa ga protisnite. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na jakoj vatri 5 minuta pržite luk i protisnuti češnjak. Dodajte mljeveno meso pa ga lagano razdvajajte kuhačom dok ne posmeđi. Umiješajte pire od rajčice, grah, mljeveni korijandar i čili umak. Posolite i popaprite po želji pa pustite da zakipi. Nakon toga smanjite vatru pa kuhajte 15-20 minuta dok se umak ne reducira a meso ne bude skuhano.
Sa strane zagrijte plitku tavu pa na njoj bez masnoće lagano prepržite tortilje s obadvije strane. Odložite ih na toplo. Naribajte sir i opranu svježu salatu narežite na tanke trakice. Kiselo vrhnje stavite u posebnu zdjelicu. Po želji nasjeckajte listove svježeg korijandra.
Na zagrijanu tortilju stavite nadjev od mljevenog mesa i graha. Na vrh pospite naribani sir, dodajte žlicu kiselog vrhnja i tanko rezane zelene salate. Pospite s nasjeckanim korijandrom po želji pa zamotajte tortilju i poslužite.
Sastojci
Za
4
osobe
500g miješanog mljevenog mesa
1 veća glavica crvenog luka
3 režnja češnjaka
400g pasirane rajčice
400g crvenog graha iz limenke
2 žlice ljutog čili umaka
1 žličica sjemenki korijandra
8 tortilja
125g naribanog ementalera
125g kiselog vrhnja
150g svježe salate
2 žlice maslinova ulja
sol i svježe mljeveni papar
Vino Casillero Cabernet Sauvignon
0,75L
Temp. serviranja:
18ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio luk Natur*pur, 750g
Kiselo vrhnje SPAR, 180g
Mljeveno meso
Pšenične tortille SPAR, 320g
Rajčica polpa DESPAR, 3x400g
Salata kristal
Sir Emmental DESPAR
Crveni grah Natur*pur, 400g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji