Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tart od dimljene pastrve i potočarke

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Zamijesite tijesto od brašna, maslaca, jaja i soli. Tijesto položite na prozirnu foliju, prekrijte ga drugim dijelom folije te razvaljajte valjkom na debljinu 3 - 4 mm, da bude za 5 cm veće od kalupa.
  2. U namazan kalup stavite, pomoću donje folije, tijesto od kojeg ste odvojili gornju foliju. Potom maknite i donju foliju, obložite kalup tijestom, izbodite ga vilicom, odstranite višak tijesta koji visi preko rubova pa ga pecite na 180 °C oko 15 minuta.
  3. U međuvremenu, za nadjev miksajte jaja, vrhnje, naribanu skutu i ribanac, dodajte nasjeckanu potočarku i usitnjene filete pastrve (odstranite eventualne kosti) i dobro promiješajte.
  4. Na tijesto koje se peklo 15 minuta rasporedite nadjev i pecite još 25 - 30 minuta na 180 °C.
  5. Poslužite uz dodatak svježe potočarke i nekoliko kapi maslinova ulja.

Sastojci

Za 8 osoba
  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • sol
  • 40 g maslaca za kalup

Nadjev:

  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 3 jaja
  • 100 g skute
  • 40 g ribanca
  • 200 g fileta dimljene pastrve
  • 150 g salate potočarke
  • sol i papar
  • 100 g salate potočarke za posluživanje
  • 50 ml maslinova ulja

Vino Kalazić Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Jaja SPAR, 10kom

Kiselo vrhnje SPAR, 180g

Maslac SPAR, 250g

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...