Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Teletina s mrkvom i mladim krumpirom alla peka

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Meso narežite na komade, posolite i ostavite da ga sol prožme. 
  2. Krumpir operite i prepolovite, mrkvu i luk ogulite i narežite na četvrtine, češnjak lagano rukom ili nožem samo nagnječite. Na dno posude za pečenje stavite meso, a po njemu povrće pa posolite, začinite svježe mljevenim paprom, zalijte bijelim vinom i pola količine ulja. Potom dodajte grančicu ružmarina i pokrijte aluminijskom folijom pa pecite na 180°C. 
  3. Nakon 30 minuta pečenja maknite foliju i pecite još 15 minuta da se povrće zažari. 
  4. Zatim meso izvadite i stavite na povrće i pecite još 45 minuta, uz jedno okretanje mesa. 
  5. Gotovo jelo pokapajte preostalim maslinovim uljem i poslužite.

Savjet: Meso stavite na dno posude da se lagano grije i da povrće dobije lijepu boju.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,2 kg teleće plećke bez kosti
  • 500 g mrkve
  • 600 g mladog krumpira
  • 100 g crvenog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar iz mlinca
  • grančica ružmarina

Vino Orahovica Frankovka


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Krumpir mladi bijeli

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Začin šareni papar SPAR, 40g

Teleća lopatica

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...