Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tikvice punjene puretinom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Nasjeckani luk popržite na malo masnoće dok ne postane staklast. Dodajte mljevenu puretinu i uz miješanje pržite desetak minuta, zatim dodajte narezani mladi luk, nasjeckani češnjak i papriku narezanu na kockice. Posolite, popaprite i dodajte mješavinu začinskih trava. Nakon 5 minuta dodajte 50 ml bijelog vina i kuhajte još 5 minuta. 
  2. Maknite s vatre i umiješajte nasjeckane listove korijandra. Tikvice operite, prerežite popola i izdubite. Stavite ih u vatrostalnu zdjelu koju ste namazali s malo maslaca, posolite ih i popaprite, napunite pripremljenim nadjevom od puretine i pospite naribanim sirom. 
  3. U posudu ulijte preostalo bijelo vino i žlicu-dvije maslinova ulja. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 200 °C oko 25 minuta.

Savjet: U nadjev možete dodati i malo gljiva ili kuhanog kukuruza.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 veće tikvice
  • 350 g mljevene puretine
  • 1 luk
  • 2 mlada luka
  • 1 svježa paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • ½ žličice mješavine mediteranskih trava/začina
  • šaka svježeg lista korijandra
  • 100 g ribanog sira (gaude ili ementalera)
  • 100 ml bijelog vina
  • maslinovo ulje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio paprika crvena Natur*pur

Mladi luk

Sir gouda S-BUDGET

Tikvice Natur*pur, 500g

Začin crni papar SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...