Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tikvice punjene rižom, lećom, sirom i svježom kobasicom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

75 min
  1. Rižu skuhajte i ocijedite. Tikvice poprečno prerežite na deblje, jednake dijelove. Žlicom izvadite koštice. Kako bi vrijeme pečenja u pećnici bilo kraće, tikvice možete prethodno obraditi u mikrovalnoj pećnici: stavite ih u posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i dodajte sasvim malo vode. Poklopite i kuhajte 10 minuta na maksimumu, a potom ih ocijedite.
  2. Kobasicu istisnite iz crijeva u tavu sa zagrijanim uljem. Usitnite je kuhačom i pržite 4 - 5 minuta, uz stalno miješanje, dok ne dobije zlaćanu boju.
  3. Dodajte luk i pržite ga s kobasicom 3 minute na srednje jakoj vatri. Dodajte origano, kumin, sol i papar, promiješajte, pirjajte 2 - 3 minute kako bi se okusi dobro stopili.
  4. Potom dodajte rižu, leću i sir ribanac, promiješajte i lagano pirjajte 2 minute i maknite s vatre. Vatrostalnu posudu premažite s malo maslinova ulja.
  5. Pećnicu zagrijte na 200 ºC. Izdubljene tikvice posložite u posudu i punite ih smjesom riže, leće, sira i kobasice.
  6. Žlicom čvrsto utisnite smjesu u izdubljene tikvice.
  7. Pecite ih 30 minuta ako su prethodno obrađene u mikrovalnoj pećnici ili 45 minuta ako nisu.

 

Poslao čitatelj: Laka kuharica

Provjerio 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 šalica integralne riže dugog zrna ili parboiled riže
  • 2 tikvice
  • 2 - 3 para svježih kobasica (ili gljive za vege verziju)
  • 1 velika glavica luka, nasjeckanog
  • 3 čajne žlice maslinova ulja
  • ½ čajne žlice sušenog origana
  • ¼ čajne žlice kumina
  • ¼ čajne žlice morske soli
  • ¼ čajne žlice mljevenog papra
  • 250 g leće iz konzerve, oprane i ocijeđene
  • ½ šalice sira ribanca
  • ¼ šalice mozzarelle, krupno naribane

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Leća DESPAR

Mozzarela S-BUDGET

Paraboiled riža DESPAR

Ribani sir SPAR, 40g

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...