Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Tortilje s piletinom i paprikom
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
30 min
Piletinu narežite na manje komade, a papriku na trakice. Na zagrijano ulje stavite sitnije narezan luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte piletinu i nastavite zagrijavati, uz miješanje, dok piletina na dobije lijepu zlatnu boju. Umiješajte papriku, sitnije narezani čili (bez koštica), protisnuti češnjak, sol i papar. Još sve kratko pržite, uz miješanje, da paprika malo omekša. Na kraju umiješajte pasiranu rajčicu, promiješajte i uklonite s vatre.
Pripremite umak od kiselog vrhnja, majoneze, vlasca, soli i papra.
Nadjenite tortilje, savijte ih pa poslužite s umakom.
Savjet: Tortilje prije pripreme zagrijte da ih lakše savijete
Sastojci
Za
4
osobe
8 pšeničnih tortilja
600 g pilećeg filea
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
1 veća crvena paprika (150 g)
1 čili papričica
50 ml pasirane rajčice
sol
mljeveni crni papar
Umak
:
200 ml kiselog vrhnja
1 žlica majoneze
1 žlica narezanog vlasca
sol
mljeveni crni papar
Vino Krauthaker Graševina Vrhunska
0,75L
Temp. serviranja:
12ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio češnjak Natur*pur
Bio paprika crvena Natur*pur
Kiselo vrhnje SPAR, kantica
Majoneza SPAR, 50%, 500g
Pšenične tortille SPAR, 320g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji