Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tradicionalni čileanski složenac

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Zrna svježeg kukuruza kuhajte u mlijeku 15 minuta i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. 
  2. Nasjeckani luk popržite na ulju, dodajte piletinu narezanu na kockice pa pržite. Potom zalijte temeljcem, posolite i kuhajte desetak minuta. 
  3. Ogulite tvrdo kuhana jaja i narežite ih na ploške. Izmiksajte jaja sa solju i paprom pa umiješajte u mlijeko i kukuruz. 
  4. Zagrijte pećnicu na 160 °C, namažite posudu za pečenje maslacem, na dno stavite pirjanu piletinu, zatim jaja narezana na ploške i prelijte kukuruznom smjesom. Pecite 20 – 25 minuta u pećnici na 160 °C.

Savjet: Tijekom sezone dozrijevanja kukuruza koristite svježi umjesto zamrznutog. Ovo jelo možete pripremiti i u vatrostalnoj posudi.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g filea pilećih prsa
  • 300 g kukuruza
  • 100 g crvenog luka
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 200 ml mlijeka
  • 3 tvrdo kuhana jaja
  • 2 jaja
  • • 50 ml ulja
  • • 40 g maslaca
  • • sol i papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Jaja SPAR, 30kom

Kukuruz šećerac

Pileća prsa bez kože S-BUDGET

Začin crni papar SPAR

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...