Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Začinjena pastrva s mahunama i bulgurom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Pomiješajte začine, sol i šećer i utrljajte ih u pastrvu, izvana i iznutra.
  2. Narežite limun na tanke ploške, nasjeckajte peršin. Komorač prepolovite, izvadite tvrdi dio i izrežite na tanke ploške.
  3. Pastrvu napunite komoračem, peršinom i limunom.
  4. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje i lagano nauljite maslinovim uljem. Stavite pastrvu i pecite na 200°C oko 20 minuta.
  5. Mahune očistite i nasjeckajte na manje komade, ubacite ih u kipuću vodu i kuhajte 5 minuta.
  6. Skuhajte bulgur, dodajte kuhane mahune, peršin i malo maslinovog ulja.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 pastrve
  • 1 mala glavica komorača
  • 200g bulgura
  • 200g mladih zelenih olovka mahuna
  • 1 limun
  • stručak peršina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • 1 žlica dimljene paprike
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica mljevenog kumina
  • 1/2 žlice mljevenog đumbira
  • 1/2 žlice mljevenog cimeta

Vino Erdutska Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Crvena paprika SPAR, 100g

Mahune

Pastrva

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Šećer od šećerne trske, kristali Natur*pur, 500g

Začin cimet SPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...