Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Zapečena palenta sa svinjetinom i mladim lukom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Meso narežite na kockice veličine zalogaja. U veliku tavu dodajte ulje, kad se zagrije dodajte meso i pržite oko 10 minuta dok ne dobije boju sa svih strana. Maknite s vatre, posolite i popaprite.
  2. Palentu skuhajte prema uputi na ambalaži, dodajte joj maslac i mješavinu provansalskih začina i sve dobro promiješajte. Rajčice operite i prerežite na pola, a mladi luk očistite, operite i narežite na kolutiće.
  3. Keramički pekač lagano nakapajte uljem, izlijte polovicu skuhane palente, po palenti rasporedite meso, dodajte rajčice, natrganu mozzarellu i narezani mladi luk.
  4. Prelijte preostalom palentom, pospite naribanim parmezanom i kuhačom lagano prođite cik-cak kroz jelo tako da se svi sastojci malo pomiješaju. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 180 °C.

Savjet: Ovakav složenac možete pripremiti i s istom količinom mljevenog mesa.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g svinjetine od buta
  • 1,5 žličica soli
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlice ulja
  • 2 šalice instant palente
  • 4 šalice vode
  • 1 žličica maslaca
  • 1 žličica mješavine provansalskih začina
  • 150 g mozzarelle
  • 150 g cherry rajčica
  • 4 mlada luka
  • 2 žlice naribanog parmezana

Vino Antunović Zeleni Silvanac


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Instant palenta SPAR, 500g

Mladi luk

SPAR PREMIUM Mozzarella di Buffala, 120g

Svinjski but BK

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...