Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Zapečena tjestenina s tikvicama i slaninom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu do pola, maknite s vatre i ocijedite. Tikvice narežite na tanke trakice, posolite i ostavite 5 minuta da puste vodu, a zatim ih posušite kuhinjskim papirom.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 °C. U vatrostalnu posudu stavite maslinovo ulje, dodajte ocijeđenu tjesteninu, polovicu tikvica, prelijte slatkim vrhnjem i pospite naribanim ementalerom.
  3. Dodajte protisnuti češnjak, pospite peršinovim listom i sve malo posolite i popaprite te dobro promiješajte. Preko tjestenine složite rešetku od preostalih tikvica i tanko narezane slanine i pospite naribanim parmezanom.
  4. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta na 200 °C.

Savjet: Za bogatiju aromu, u slatko vrhnje dodajte prstohvat naribanog muškatnog oraščića.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g tjestenine (penne rigate)
  • 300 g tikvica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 150 g naribanog ementalera
  • 250 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
  • 100 g slanine
  • 50 g naribanog parmezana
  • 2 žličice soli
  • svježe mljeveni papar

Vino Krauthaker Pinot sivi


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Domaća slanina S-BUDGET

Penne Rigate DESPAR, 500g

Sir Emmental DESPAR

Sir Grana Padano DESPAR, 100g

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...