Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Zeleni njoki u crvenom umaku

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Špinat operite i kratko prokuhajte. Dobro ga ocijedite i usitnite u električnoj sjeckalici. Stavite ga u cjedilo i pritišćite žlicom da istisnete svu suvišnu tekućinu.
  2. Krumpir u ljusci skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite ga, ogulite i ohladite pa ga dobro protisnite (propasirajte), dodajte brašno, jaje, malo soli, muškatni oraščić, ulje i pripremljeni špinat pa umijesite tijesto.
  3. Od dobivenog tijesta na pobrašnjenoj dasci oblikujte duge valjčiće, a zatim izrežite njoke. Kuhajte ih u slanoj kipućoj vodi sve dok ne isplivaju na površinu.
  4. Narezane pelate, šećer, protisnuti češnjak, malo soli i papra pirjajte na blagoj vatri oko 10 minuta, a pred kraj umiješajte nasjeckani peršin.
  5. Njoke poslužite s umakom od rajčice posute naribanim sirom.

Sastojci

Za 4 osobe

Za njoke:

  • 300 g špinata
  • 300 g krumpira
  • 250 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • sol
  • ½ žličice naribanog muškatnog oraščića
  • 1 žlica ulja

Za umak:

  • 800 g pelata
  • 1 žličica šećera
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 50 g sira Grana Padano
  • sol i papar

Vino Antunović Zeleni Silvanac


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Jaja SPAR, 10kom

Krumpir Natu*pur

Rajčice pelati S-BUDGET, 400g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...