Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Zlatna piletina

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. U dublju zdjelu stavite piletinu, prelijte je mlijekom i ostavite da odstoji oko sat vremena. Izvadite meso iz mlijeka i posušite papirnatim ubrusom. Posolite ga, popaprite i natrljajte češnjakom u prahu. 
  2. U tavi na dvije žlice zagrijanog ulja stavite pileće filee i kratko ih pržite sa svih strana, samo da se malo zarumene. Prebacite ih u vatrostalnu posudu, pospite ih na manje kockice narezanom paprikom, ljubičastim lukom narezanim na tanje ploške i prelijte ostatkom ulja. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 35 – 40 minuta na 180 – 200 °C. 
  3. Pet minuta pred kraj pečenja pospite piletinu krupno narezanim peršinom. Pečenu piletinu poslužite odmah uz rizi-bizi ili neki drugi prilog po želji.

Savjet: Namakanjem u mlijeku piletina će biti izuzetno meka i ukusna.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 veća pileća filea (oko 500 g)
  • 300 – 400 ml mlijeka
  • 75 ml maslinova ulja
  • 1 crvena paprika
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar
  • 2 – 3 grančice peršina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio paprika crvena Natur*pur

Ljubičasti luk Vrtovi Hrvatske

Pileći file S-BUDGET

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Začin češnjak SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...