Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Brancin na grilu s rajčicom i lukom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Ribu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Lagano je posolite iznutra i izvana, a u utrobu svake ribe stavite po grančicu ružmarina i nakapajte limunova soka.
  2. Na dobro zagrijanu i maslinovim uljem premazanu gril-tavu stavite ribu pa je pecite sa svake strane 5 - 8 minuta, ovisno o veličini.
  3. Ribu izvadite na tanjur i ostavite na toplom.
  4. Na istoj tavi pržite luk i rajčicu narezane na ploške dok ne omekšaju i dobiju lijepu boju pa ih rasporedite po ribi. Pospite grubo mljevenim paprom, protisnutim češnjakom i prelijte uljem.
  5. Odmah poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 veća brancina (600 - 800 g komad)
  • 2 grančice ružmarina
  • 250 g rajčice ili mini rajčice
  • 100 g luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 75 ml maslinova ulja
  • 2 žlice limunova soka
  • sol
  • papar u zrnu

Vino Zlatan Babić


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Bio češnjak Natur*pur

Bio luk Natur*pur, paket

Brancin

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...