Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Brancin pečen s povrćem, začinskim biljem i limunom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Ribu očistite, operite, osušite i nekoliko puta zarežite po površini.
  2. Od tri žlice  ulja, soli, papra, nasjeckanog ružmarina i timijana napravite marinadu. Premažite ribu izvana i u sredini. U svaku ribu stavite plošku limuna i nekoliko listića češnjaka.
  3. Rajčice prerežite, luk narežite na kolutove i stavite u posudu za pečenje. Povrće posolite, popaprite, prelijte preostalim maslinovim uljem, dodajte preostali češnjak i lovorov list.
  4. Preko povrća položite pripremljenu ribu i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 30 minuta. Na pola pečenja jelo prelijte vinom i nastavite peći. Poslužite posuto peršinom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 brancina (1 kg)
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • 2 glavice ljubičastog luka
  • 500 g cherry rajčica
  • 2 češnja češnjaka
  • grančica ružmarina
  • grančica timijana
  • limun
  • 2 lista lovora
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Bio limun Natur*pur

Brancin

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...