Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Burek – pita sa mesom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

75 min
  1. Od brašna, masti, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Podijelite ga u dva dijela, razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm.
  2. Za nadjev, na masti pirjajte sjeckani luk, dodajte mljeveno meso i sitno sjeckani češnjak, stalno miješajte da ne nastanu grudice, začinite solju i paprom. Batat ogulite, sitno naribajte i umiješajte u nadjev.
  3. Tijesto prebacite u maslacem namazan kalup, obložite stranice, izbodite vilicom, rasporedite nadjev, pokrijte drugim tijestom, zatvorite rubove, premažite razmućenim jajetom, napravite na tijestu 5 – 6 rupica da izlazi para, pecite na 180 °C oko 45 minuta.

Savjet: Osim junetine možete koristiti teletinu ili miješano meso junetine i svinjetine.​

Sastojci

Za 4 osobe

Tijesto:

  • 350 g oštrog brašna
  • 125 g maslaca
  • 125 g svinjske masti
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • sol
  • 40 g maslaca za kalup

Nadjev:

  • 600 g mljevene junetine
  • 200 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 200 g batata
  • 40 g svinjske masti
  • sol, papar
  • 1 jaje 

Vino Orahovica Frankovka


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Batat

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Crni papar SPAR, 50g

Domaća svinjska mast S-BUDGET

Mljeveno meso

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...