Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Carpaccio od hobotnice

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Hobotnici očistite glavu, odstranite zub i kuhajte u mješavini  vina i pola količine ulja, dodajte  režnjeve češnjaka, poklopite, kuhajte dok ne omekša. Za vrijeme kuhanja okrenite je 1 – 2 puta i po potrebi dodajte vode tek toliko da nije na suhom.
  2. Kuhanu hobotnicu malo ohladite, zatim odvojite krakove i slažite ih jedan do drugog na prozirnu foliju, zamotajte ih čvrsto i stegnite kao kobasicu, odložite u zamrzivač (najbolje preko noći). Hobotnicu narežite na mesoreznicu, rasporedite na tanjure, pospite kaparama, dodajte rajčice i krišku limuna na listu zelene salate, dekorirajte ploškom naranče, pikantirajte maslinovim uljem.
  3. Provjerite slanost hobotnice, po potrebi začinite cvijetom soli.

Savjet: Carpaccio možete obogatiti rikolom i na kolutiće narezanim mladim lukom. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg hobotnice
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 150 ml bijelog vina
  • 2 – 3 režnja češnjaka
  • 1 limun
  • ½ naranče
  • 1 rajčica
  • 2 – 4 lista zelene salate
  • 50 g kapara
  • cvijet soli

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio rajčica grapolo Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Hobotnica

Kapari DESPAR

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...