Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Cvjetača s pirjanom junetinom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Na ulje dodajte sjeckani luk i pirjajte ga 10 minuta. Dodajte mljeveno meso, miješajte kuhačom da se ne naprave grudice, pržite da meso dobije lijepu boju, dodajte sjeckani češnjak, ružmarin i majčinu dušicu, posolite.
  2. Podlijte passatom, prokuhajte da se sve poveže. U međuvremenu očistite cvjetaču, razdijelite na cvjetiće i kuhajte u slanoj vodi 4 – 5 minuta. Kuhanu cvjetaču dodajte mesu, promiješajte i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g mljevene junetine
  • 1,2 kg cvjetače
  • 500 g crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 100 ml passata rajčice
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol, ružmarin, majčina dušica

Vino Orahovica Frankovka


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio luk Natur*pur, 750g

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Karfiol

Rajčica bio pasata Natur*pur,

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...