Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Arbun u škartocu

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Ribu očistite od ljuski, odstranite joj drob i škrge, odvojite glavu i posolite je iznutra i izvana. Izrežite papir u obliku kvadrata i oblikujte škartoc.
  2. Ribu položite na masni papir, u nju stavite grančicu ružmarina, malo ulja i malo vina, prelijte je s malo vina i ulja, nasjeckanim ružmarinom i sitno nasjeckanim češnjakom, dodajte kapare, preklopite papir, zavijte rubove i pecite 12 minuta na 180 °C.
  3. Nakon 12 minuta izvadite ribu, otvorite škartoc i vratite ribu u pećnicu i pecite još 4 minute na 200 °C. Poslužite uz grančicu svježeg ružmarina, pokapajte maslinovim uljem i, po želji, dodajte krišku limete.

Savjet: Za izradu škartoca možete masni papir izrezati u oblik kvadrata pa ga preklopiti da dobijete škartoc u obliku trokuta ili papir izrežite u oblik kruga pa će škartoc biti polukružan kad ga preklopite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 arbuna (svaki oko 350 g)
  • 40 g kapara
  • nekoliko grančica ružmarina
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • 1 limeta
  • masni papir za škartoc

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Kapari DESPAR

Limeta

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...