Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Brudet od orade

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Napravite riblji temeljac, na maslinovom ulju popržite ploškice luka, mrkve, celera i peršina, dodajte zgnječeni češnjak, podlijte bijelim vinom, kuhajte da alkohol reducira, dodajte ribu, podlijte vodom, ubacite zrna papra, kuhajte 10 minuta.
  2. Filete orade posolite, pecite najprije na strani kože 1 minutu, okrenite i pecite 1 minutu, odložite sa strane. U istu tavu dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte ga 20 minuta uz povremeno podlijevanje temeljcem.
  3. Dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite, podlijte bijelim vinom, prokuhajte pa dodajte sitno sjeckane pelate i 100 ml temeljca.
  4. Kad prokuha ubacite pečene filete orade, začinite solju, paprom i po želji papričicom, pustite da krčka 5 minuta. Dodajte peršin i poslužite.

Savjet: U riblji temeljac tijekom pripreme možete dodati krišku limuna, papar ili lovorov list. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g fileta orade
  • 300 g crvenog luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 400 g pelata
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 1 kom peperoncina (po želji)
  • 1 vezica peršinovog lišća
  • 100 ml bijelog vina
  • 200 – 300 ml ribljeg temeljca
  • sol, papar

Riblji temeljac:

  • 50 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g korijena peršina
  • 100 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 – 3 zrna papra
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • sitna riba iz ribarnice za temeljac

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio mrkva Natur*pur

Celer

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Orada

Rajčice pelati S-BUDGET, 400g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...