Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Brudet od škarpine

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

70 min
  1. U dublju tavu na zagrijano ulje stavite sjeckani luk pa ga lagano dinstajte dok ne zažuti. Na prodinstani luk posložite, izrezanu očišćenu škarpinu i ostaviti da se lagano pirja 10 minuta dok meso škarpine ne pobijeli (ne miješajte, samo protresajte lonac).
  2. Dodajte sjeckanu rajčicu, isjeckani češnjak i peršin, vino i vodu da pokrije ribu. Posolite, popaprite i dodajte 3-4 koluta narezanog nešpricanog limuna.
  3. Škarpinu nemojte miješati, samo protresajte i ostavite lagano kuhati 45 minuta. Kao prilog uz brudet od škarpine možete poslužiti palentu.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 1kg škarpine (može i zaleđene)
  • 3 glavice luka
  • 4-5 režnjeva češnjaka
  • pola vezice peršina
  • 400g sjeckane rajčice
  • 1dl suhog bijelog vina
  • limun narezan na kolutove
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Bio limun Natur*pur

Bio rajčica Natur*pur, polpa, 680g

Češnjak

Škarpina

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...