Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Fiš paprikaš

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

75 min
  1. Ribu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Glavu i rep odrežite, a ostatak ribe narežite na kotlete ili veće komade.
  2. Glavu i rep stavite u lonac, prelijte s 3 litre vode i kuhajte poklopljeno oko 30 do 40 minuta.
  3. Kotlete nakapajte iscijeđenim sokom jednog limuna i dobro utrljajte. Posolite ih i popaprite.
  4. U veći lonac na dobro zagrijano ulje stavite sitnije narezan luk i popržite ga do zlatnožute boje. Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckane feferone, koncentrat rajčice i pržite miješajući 1 minutu, pa dodajte sjeckanu rajčicu i zalijte ocijeđenim temeljcem u kojem se kuhala riba. Kada zakuha, dodajte lovor list, mljevenu crvenu papriku, posolite i popaprite. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 20-ak minuta pa dodajte mini rajčice prerezane popola, papriku narezanu na ploške i i riblje kotlete.
  5. Kuhajte poklopljeno 10 minuta, podlijte vinom, još kratko prokuhajte i poslužite posuto peršinom uz prilog po želji ili poprženi kruh.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 2 kg šarana
  • 1 limun
  • 200 g luka
  • 50 ml suncokretova ulja
  • 2 žlice mljevene crvene paprike
  • 400 g sjeckane rajčice iz konzerve
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 lista lovora
  • 2-3 ljuta feferona
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 100 g mini rajčica
  • 2 crvene paprike
  • 200 ml bijelog vina
  • 2 žlice krupnije nasjeckanog peršina
  • sol, papar

Vino Krauthaker Pinot sivi


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio paprika crvena Natur*pur

Crvena paprika SPAR, 100g

Koncentrat rajčice S-BUDGET, 200g

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Šaran, cijeli, na ledu

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...