Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Frigane punjene srdele

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Srdelu očistite, maknite drob i glavu pa je prstom ili nožićem napola rastvorite i izvadite kost. Češnjak i peršin sitno nasjeckajte i pomiješajte s maslinovim uljem, mrvicama i malo soli.
  2. Svaku srdelu iznutra tanko premažite nadjevom, zatvorite, uvaljajte u kukuruzno brašno i frigajte na vrućem ulju. Kad se isprže, odložite ih na papirnati ubrus da upije višak masnoće i posolite ih.
  3. Na tanjur stavite rikolu, narezanu rajčicu, dodajte srdele i tanke kriške limuna.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g srdele
  • 150 g rikole
  • 200 g mini rajčice (šljivar)
  • 1 limun
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 200 ml ulja za friganje

Nadjev:

  • 2 češnja češnjaka
  • 80 g krušnih mrvica
  • 1 vezica peršina, list
  • 20 ml maslinova ulja
  • prstohvat soli

Vino Zlatan Plavac Gran Cru


0,75L

Temp. serviranja:
18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Bio češnjak Natur*pur

Krušne mrvice DESPAR, 400g

Salata rukola SPAR, 100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...