Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kanapei s pečenom paprikom i humusom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Paprike poslažite u posudu za pečenje i pecite ih 15 minuta na 220 °C. Potom ih prebacite u zdjelu i posolite. Pokrijte ih prozirnom folijom i ostavite 10 minuta da se napare. Nakon toga ih ogulite, odstranite im peteljke i sjemenke pa ih sameljite.
  2. Na maslinovu ulju pržite samljevenu papriku 20 minuta, a pri kraju dodajte sitno nasjeckani češnjak. Maknite s vatre pa dodajte mljevene orahe i indijski oraščić i izmiksajte u kremu.
  3. Šnite kruha poslažite u pravokutni kalup na razvlačenje, premažite kremom od paprike, zatim stavite sloj humusa i ostavite u hladnjaku da se stegne. Ako želite, pokapajte maslinovim uljem i poslužite uz dodatak listića mente.

Savjet: Ako ne volite humus, upotrijebite kremu od pečenih patlidžana.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g crnog integralnoga kruha ili raženi (izaberite nešto na policama SPARA)
  • 800 g crvene rog paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol
  • 50 g oraha
  • 50 g indijskih oraščića
  • 500 g humusa
  • nekoliko listića mente

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Orah SPAR, jezgra, 200g

Namaz humus SPAR Veggie, 125g

Paprika rog

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...