Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Palenta s paškim sirom i mesom s roštilja i povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Temeljac, mlijeko i maslinovo ulje zakipite, miješajući dodajte palentu i kuhajte 2 - 3 minute. Na kraju dodajte ledeni maslac, naribani paški sir i malo posolite. U četvrtastu plitku posudu izlijte palentu da sloj bude debeo 2 cm i ostavite da se ohladi.
  2. Meso narežite na odreske debljine 1,5 cm, posolite i dobro ispecite na grill tavi s obje strane. Ostavite kratko sa strane da se u mesu stabiliziraju sokovi.
  3. Ohlađenu palentu narežite na kocke pa na njih stavite naribani krastavac, meso narezano na kocke i kriške mini rajčice. Dovršite s nekoliko kapi maslinova ulja i grančicom majčine dušice.

 

> PRELISTAJTE NAŠ AKCIJSKI LETAK

Sastojci

Za 4 osobe
  • 150 g palente
  • 400 ml mesnog temeljca
  • 100 ml mlijeka
  • 60 g maslaca
  • 50 ml maslinova ulja
  • 80 g paškog sira
  • sol
  • 800 g svinjskog vrata
  • 10 mini rajčica
  • 1 krastavac
  • 80 ml maslinova ulja
  • majčina dušica (timijan)

Vino Frajona Merlot


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Instant palenta SPAR, 500g

Krastavci Natur*pur

Maslac SPAR, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...