Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Punjene lignje

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  2. Na 4 žlice ulja ispržite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  3. Kratko pržite, dodajte rižu, mljevenu papriku i pirjajte oko 10 minuta, podlijevajući sa 100 ml vina i vodom, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte peršin, nasjeckani ružmarin, posolite i popaprite.
  4. Nadjev ostavite da se malo ohladi pa njime napunite lignje i zatvorite ih čačkalicama. Posložite ih u namašćenu posudu za pečenje, podlijte ostatkom vina i pecite 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 220°C.
  5. Pečene lignje poslužite uz pirjanu rižu ili pečeni krumpir i salatu po želji.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g velikih očišćenih liganja s krakovima
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 100 g luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 120 g riže
  • 150 ml bijelog vina
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 100 g luka
  • ½ žličice mljevene slatke crvene paprike
  • sol i papar
  • 1 grančica ružmarina

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, paket

Crvena paprika SPAR, 100g

Lignjun S-BUDGET, 500g

Riža DESPAR, ROMA

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...