Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Zapečene dagnje s povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Dok se pećnica grije, operite i očistite dagnje od trava i pijeska. U većem loncu na srednjoj vatri držite lignje dok se ne otvore uz povremeno protresanje. Odstranite prazne kućice te sačuvajte tekućinu koju su dagnje pustile.
  2. Zagrijte dublju tavu ili lonac na laganoj vatri pa na maslinovu ulju popržite tikvice narezane na kockice i poriluk narezan na listiće. Pospite sve dalmatinskim začinskim travama, a kad je sve malo smekšalo dodajte peršin i sjeckanu konzerviranu rajčicu. Sve skupa podlijte vinom i polovinom vode koju su pustile dagnje.
  3. Na povrće složite otvorene dagnje i pospite ih smjesom mrvica i naribanog svježeg parmezana. Stavite sve zapeći u zagrijanu pećnicu na pet minuta. Poslužite toplo i uživajte u ovom bogatom okusu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2kg svježih očišćenih i opranih dagnji
  • 2 tikvice
  • 1 poriluk
  • 250g konzervirane sjeckane rajčice
  • 2dcl suhog bijelog vina (pošipa ili malvazije)
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1/2dcl ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • šaka sitno sjeckanog peršina
  • 2 žlice krušnih mrvica

Vino Degrassi Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Češnjak

Dagnje na ledu

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Krušne mrvice S-BUDGET, 450g

Polpa rajčica S-BUDGET, 400g

Ribani sir SPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...