Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Dalmatinska tečada

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. U lonac stavite vodu, kad prokuha dodajte sol i makarone pa ih kuhajte 5 – 7 minuta, ne trebaju se skroz skuhati.
  2. U drugom loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezani luk i češnjak, pa nakon 2 minute dodajte listove peršina i komade ribe. Posolite, popaprite, dodajte pelate, vino i prošek i kuhajte 5 minuta. Dodajte dagnje i napola skuhanu tjesteninu pa kuhajte još par minuta, dok se školjke ne otvore i tjestenina ne skuha do kraja.

Savjet: U tečadu možete staviti i škampe ili kozice, kao i školjke koje su vam tog trena dostupne.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 luka narezana na trakice
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • šaka natrganog peršinovog lista
  • 200 g pelata
  • 4 komada ribe po izboru (orada, oslić ili škarpina)
  • 100 ml bijelog vina
  • 50 ml prošeka
  • 500 g dagnji
  • 300 g makarona
  • 1 žličica soli
  • malo svježe mljevenog papra

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Dagnje na ledu

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Oslić bez glave S-BUDGET, 1kg

Rajčice pelati S-BUDGET, 400g

Tjestenina Tortiglioni S-BUDGET, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...