Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

File brancina s umakom od gljiva i špinata

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Filetirajte dva srednja brancina od cca 350g kako biste dobili 4 filea. Pazite da ih dobro očistite od kostiju. Zagrijte veliku tavu pa dodajte pola maslinova ulja i maslaca. Nakon što se ulje dobro zagrijalo, stavite peći file brancina na stranu s kožom. Pržite 3 do 4 minute dok koža ne postane hrskava pa zatim okrenite file na drugu stranu i pržite par minuta. Kad su fileti pečeni izvadite ih na čisti tanjur i u tavu dodajte limunov sok. Pustiti da se lagano zagrije pa ga prelijte preko pečenih filea.
  2. Nakon toga pripremiti prilog. Zagrijte ponovo tavu u kojoj ste pekli ribu pa dodajte preostali maslac i maslinovo ulje. U zagrijanu masnoću dodajte sitno sjeckani crveni luk i pržite na srednje jakoj vatri 3 minute dok ne omekša. Zatim dodajte češnjak i pržite  još par minuta. Dodajte gljive nasjeckane na listiće i pržite još nekoliko minuta. Gljive će pustiti vodu pa kada se tekućina počne lagano reducirati, dodajte očišćeni mladi špinat i pržite dok listovi ne uvenu. Umješajte kiselo vrhnje pa posolite i popaprite po želji. 
  3. Rasporedite špinat i gljive na četiri tanjura i na vrh svakog stavite filet  brancina. Poslužite s kriškom limuna.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 50g maslaca
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 crvena luka
  • 2  režnja češnjaka
  • 4 filea brancina
  • sok od pola limuna
  • 150g narezanih šampinjona
  • 250g svježeg mladog špinata    
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  •  sol i svježe mljeveni papar

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Brancin

Kiselo vrhnje SPAR, 180g

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

SPAR PREMIUM Maslac, 82% m.m., 250g

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Špinat

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...