Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Hobotnica iz pećnice

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Odmrznutu hobotnicu kuhajte 15 - 20 minuta. Dok se hobotnica kuha, očistite i narežite povrće na krupnije komade, samo cherry rajčice ostavite u komadu.
  2. Povrće stavite u posudu za pečenje pa dodajte sve začine, vino i maslinovo ulje, promiješajte pa na povrće stavite hobotnicu.
  3. Prekrijte folijom i pecite 1,5 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Nakon sat vremena pečenja skinite foliju i vratite jelo u pećnicu da se zapeče.
  4. Provjerite pomoću vilice je li hobotnica pečena – vilica bi trebala lako proći kroz hobotnicu.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 2 kg hobotnice (odmrznute)
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 4 krumpira
  • 100 g cherry rajčica
  • 1dl bijelog vina
  • 1 grančica ružmarina
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • pola žlice soli
  • pola žlice papra​

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Bio češnjak Natur*pur

Krumpir Natu*pur

Sol SPAR Vital

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...