Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Čokoladni nabujak s kruškama

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Uključite pećnicu na 190 °C. Otopite maslac, dodajte šećer i miksajte. Dodajte jedno po jedno jaje stalno miješajući drvenom kuhačom. Kad se sve lijepo povezalo, dodajte prosijano brašno s kakaom.
  2. Posudu veličine 20 x 30 cm premažite maslacem, prebacite tijesto, poslažite polovice krušaka na tijesto. Nožem narežite čokoladu na male komadiće (1-1,5 cm). Pospite listićima badema i pecite oko 30 minuta.
  3. Nemojte kolač presušiti, sredina kolača neka ostane lagano mekana.

Savjet: Ako želite da kruške budu nešto čvršće, koristite svježe plodove kao zamjenu za one iz konzerve.​

Sastojci

Za 6 osoba
  • 200 g maslaca
  • 300 g šećera
  • 4 jaja
  • 75 g brašna
  • 50 g kakao praha
  • 410 g krušaka iz kompota (polovice)
  • 100 g čokolade sa 70 % kakaa
  • 25 g badema u listićima

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Kakao SPAR, 125g

SPAR PREMIUM Maslac, 82% m.m., 250g

SPAR PREMIUM Tamna čokolada, 100g

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Kompot od kruške DESPAR, 411g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...