Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Hrvatska kuhinja
/
Istra i primorje
Dekonstruirani brudet
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
60 min
Škarpinu filetirajte pa filete prepolovite i stavite sa strane. Riblji temeljac napravite tako da na maslinovu ulju popržite ploškice crvenog luka, mrkve, celera i peršina. Dodajte potom zgnječeni češnjak i podlijte bijelim vinom, a zatim dodajte riblju glavu i kosti te vode da sve bude pokriveno. Kuhajte 10 minuta.
Pola fileta posolite i ispržite s obje strane i izvadite iz tave.
Na istu masnoću dodajte sitno nasjeckani crveni luk i pirjajte ga 20 minuta, uz povremeno zalijevanje ribljim temeljcem. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, kratko popržite (1 min), samo da se zabijeli.
Zatim dodajte sitno nasjeckane pelate i 100 ml ribljeg temeljca, prokuhajte pa dodajte pečene filete i ostavite da se kuha 5 - 6 minuta. Dodajte, po želji, soli, papra i peperoncina.
Zagrijte riblji temeljac, a kad proključa, postupno, uz miješanje, dodajte palentu. Kuhajte 2 - 3 minute. Na kraju dodajte maslac.
Prije posluživanja preostale filete posolite, ispržite s obje strane i položite na brudet. Pospite listićima peršina i poslužite uz palentu. Ako želite, pokapajte maslinovim uljem.
Sastojci
Za
4
osobe
Sastojci:
1,2 kg škarpine
300 g crvenog luka
4 češnja češnjaka
400 g pelata rajčice
200 ml maslinova ulja
1 peperoncino (po želji)
1 vezica peršina, list
Temeljac:
50 g mrkve
100 g korijena celera
100 g korijena peršina
2 - 3 zrna papra
100 g crvenog luka
1 češanj češnjaka
50 ml bijelog vina
30 ml maslinova ulja
Palenta:
150 g palente
500 ml ribljeg temeljca
60 g maslaca
50 ml maslinova ulja
sol
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio luk Natur*pur, 750g
Bio mrkva Natur*pur
Instant palenta SPAR, 500g
Maslac SPAR, 250g
Rajčice pelati S-BUDGET, 400g
Škarpina
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji