Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Istarska jota

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Grah prelijte vodom i ostavite da se namače 12 sati. Potom ga ocijedite, prelijte vodom i stavite da se kuha. Kad zakuha, kuhajte nekoliko minuta pa ga ocijedite i ponovo prelijte vodom. Dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, lovorov list, slaninu, sol i papar. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok se grah ne skuha.
  2. Posebno stavite kuhati narezani kupus i suha rebra. Kad grah bude gotovo kuhan, dodajte mu kiseli kupus s dijelom tekućine u kojoj se kuhao. Kuhanim rebrima odvojite kosti pa i meso dodajte u jelo. Krumpir ogulite, narežite na kockice i dodajte ostalom sadržaju pa kuhajte dok sve ne omekša.
  3. Jelo poslužite toplo te ga po želji pospite narezanim peršinom i mladim lukom.

Savjet: U jotu možete dodati narezanu rajčicu, a želite li je zgusnuti, dio krumpira zgnječite.

Sastojci

Za 0 osoba
  • 200 g suhog graha
  • 300 g kiselog kupusa
  • 1 luk
  • 300 g suhih rebara (ili drugog suhog mesa)
  • 100 g suhe slanine
  • 200 g krumpira
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 list lovora
  • sol
  • crni papar

Vino Degrassi Teran


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Kiseli kupus S-BUDGET, rezani, 500g

Krumpir Natu*pur

Šareni grah

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...