Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pita od sira i breskvi

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Brašno, maslac i šećer umijesite i trljajte prstima da dobijete mrvičasto tijesto. U keramičku posudu za pečenje stavite tijesto po dnu i pecite ga 10 minuta na 180 °C.
  2. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite. Dobro izmiješajte vrhnje, jogurt i sir. Spojite obje smjese i umiješajte rahlo snijeg od bjelanjaka.
  3. Dobiveni nadjev prelijte preko pečenog tijesta, stavite ploške breskve i pecite na 170 °C oko 30 minuta. Ukrasite listićima mente.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 120 g raženog brašna
  • 120 g maslaca
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer

Nadjev:

  • 200 g ABC sira
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 100 ml jogurta
  • 150 g šećera
  • 50 g oštrog brašna
  • 3 žumanjka
  • 3 bjelanjka
  • 600 g breskvi
  • listići mente

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Jogurt SPAR free from

Kiselo vrhnje SPAR, 180g

Maslac SPAR, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...